Viimeistä viedään

Kipsi on meille materiaalina tullut hyvin tutuksi kuluneiden viikkojen aikana. Viimeisimpänä kipsityönämme valmistimme aluksi kipsilevyt, joihin myöhemmin työstimme omat nimikirjaimet, työvälineenä käyttäen mattopuukkoa. 


Nimiteemalla jatkaen seuraavaksi hakkasimme taltalla koko nimemme puuhun, jonka jälkeen suunnittelimme tietokoneohjelmalla fontin omille nimillemme, jonka jälkeen cnc-jyrsin puhui puolestaan ikuistaen nimemme puuhun. 





Sulatimme pienistä vahapalasista massan, joka kaadettiin muottiin. Irrotimme kovaksi jähmettyneet levyt kylmällä vedellä, ja aloimme muotoilla massaa. Koska massa oli kivikovaa, siitä tehtiin helpommin muotoiltava sulattamalla sitä hiustenkuivaajalla taipuisammaksi. 




Viimeisellä viikolla kerettiin vielä kierrellä viimeisiä nähtävyyksiä. Kuvassa Katedraali


Viimeinen projektimme oli ensin valmistaa kuutio liimaamalla puukappaleita yhteen. Kun liimaus oli valmis ja sopivan kokoiset palat jyrsitty, hioimme kuutiot perinpohjaisesti. Sen jälkeen suunnittelimme tutuksi tullutta tietokoneohjelmaa käyttäen erilaisia tekstejä ja muita merkintöjä kuution jokaiselle sivulle. Kuutioista tuli siis eräänlaisia pelejä, ja kuutiota heittämällä saa esimerkiksi selville idean siitä, mitä voisi tänään tehdä. 


Vaikka Puolassa ei olekaan tullut niin paljon lunta kuin Suomessa, olemme silti saaneet nauttia lumisateesta pariinkin otteeseen. Lisäksi joulufiilistä olemme hakeneet ostelemalla perheelle ja ystäville joululahjoja sekä tuliaisia. Kävimme myös muutamalla paikallisella joulutorilla, josta löytyi mm. pientä naposteltavaa, käsitöitä sekä joulumieltä. :)


Näillä fiiliksillä on hyvä lopettaa reissu ja palata jouluksi kotiin. 

- Mira, Milla ja Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti