Illan ja viikonlopun viettoa

Lauantai aamuna lähdimme junalla Poznanista kohti Berliiniä. Matka kesti noin 3 tuntia. Olimme Berliinissä yhden yön ja sinä aikana kerkesimme kiertää tunnetuimmat turistinähtävyydet. 


Maailman suurin holokaustin muistomerkki


Brantenburgin portti

Karkkikauppa, josta löytyi hyviä joululahjoja


Berliini muuri -museo

Poznanin vanha kaupunki on kaunis ja näkemisen arvoinen paikka. Siellä on paljon ravintoloita ja pikkuputiikkeja, joista voi ostaa tuliaisia tai matkamuistoja. Vanhassa kaupungissa on myös joulutori, jonne suunnittelimme menevämme tällä tai ensi viikolla. 



Asuinpaikkanamme toimii yksi monista Poznanin yliopistojen asuntoloista. Ihan läheltä asuntolaa pääsemme kulkemaan kätevästi ratikalla ympäri kaupunkia. Kuitenkin parhaiten tunnetuksi on tullut naapurissamme sijaitseva Posnania, joka on yksi Euroopan suurimmista kauppakeskuksista, josta löytyy yli 200 eri liikettä. 



Viime tiistaina vierailimme Poznan palm housessa, joka on eräänlainen kasvitieteellinen puutarha. Siellä oli useita eri osastoja erilaisille kasveille, ja osastojen ominaisuudet vaihtelivat kasvien tarpeiden mukaan. Esimerkiksi ilman lämpötila ja suhteellinen kosteus vaihtelivat osastosta riippuen. Kasvien lisäksi puutarhasta löytyi eläimiä, esim papukaijoja ja käärmeitä. 



- Mira, Milla ja Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti