Työpaikalla tapahtuva Benalmadena, Espanja 03.02-28.02.2019 Laura Isokääntä


Matkaraportti

Työssäoppiminen 03.02-28.02.2019 Vithas Xanit Hospital, Benalmadena, Espanja

Joulukuussa kuulin mahdollisuudesta lähteä työssäoppimaan Espanjan Benalmadenaan. Silloin jo aloin kiinnostumaan lähdöstä ja monta päivää sekä viikonlopun yli mietin asiaa. Alkuviikosta kävin sanomassa, että olen kiinnostunut lähtemään, jonka jälkeen aloimme järjestelemään asioita.

Lähdin jännittynein tunnelmin yksin matkaan. Mielessä oli vain, että kuinka pärjään kuukauden yksin, täysin minulle vieraassa maassa. Silti tunnelma oli odottava ja innostunut. Kerrankin olin tekemässä sellaista, mistä olin osannut vain haaveilla. Maanantai aamuna matkustin junalla kohti Helsinkiä. Lentokentälle saapuessani minulla oli hyvin aikaa suunnistaa oikealle portille ja ylimääräistä aikaa jäi myös. Lentokoneessa istuessa mietin vieläkin, että mihin oikein olen matkalla.



Illalla olin Espanjan aikaan 21.30 majapaikassani. Espanjassa kello on siis tunnin jäljessä Suomen aikaan verrattuna. Ei muuta kuin nukkumaan ja aamulla tutustumaan tulevaan harjoittelupaikkaani, Vithas Xanit sairaalaan. Paikka oli yksityinen kansainvälinen sairaala, joten kuukauden aikana potilaina oli myös Suomalaisia.








Sairaala kuvattuna bussipysäkilltä, ei hullummat maisemat! 😊


Itse työskentelin osastolla, jossa oli potilaina esimerkiksi leikkauksesta toipuvia ja  syöpäpotilaita eli minulle kerrottiin, että osasto oli sisätautien osasto. Osastolla jouduin paljon itse kysymään, mitä tehdä seuraavaksi sekä olemaan oma-aloitteinen ja aktiivinen. 

Osastolla työskenteli sairaanhoitajia sekä lähihoitajia. Lähihoitajan työnkuva poikkesi siitä, mihin on Suomessa tottunut. Siellä sairaanhoitaja teki samoja töitä, mitä lähihoitaja Suomessa ja lähihoitajat huolehtivat paljon potilaan hygieniasta ja käyttivät suihkussa sekä vaihtoivat vuodevaatteita. Lähihoitajat mittasivat lämmön, painon yms. Sekä avustivat sairaanhoitajia esimerkiksi isomman haavan hoidossa. Itse kuljin lähihoitajan sekä loppua kohden sairaanhoitajan mukana, kun kerroin mitä minun pitäisi oppia sekä mitä lähihoitajat Suomessa tekevät. 

Majoituin huoneistohotellissa, vain 100m matkan päässä rannalta. Kävelymatkaa sairaalalle tuli n. 3km, mutta kuljin matkat yleensä bussilla. Aamuisin oli vielä sen verran hämärää, että koin parhaakseni kulkea bussilla. 😊 Bussipysäkki sijaitsi heti hotellin vieressä tien toisella puolella. 




Vapaa-aikani vietin kuljeskellen ympäri Benalmadenaa, kiertelin kaupoissa sekä vierailin naapuri kaupungeissa Fuengirolassa ja Torremolinoksessa. Malagassa olisin myös halunnut käydä, mutta jostain syystä siellä jäi käymättä. 😊 Kumpaankin paikkaan pääsee helposti bussilla mutta myös juna kulki Fuengirolaan ja Malagaan.

Benalmadenassa oli myös Puerto Marinan satama, hieno paikka sekin. Ensimmäiset kaksi viikkoa olin yksin, kunnes Suomesta tuli kaksi opiskelijaa lisää, joten heidän kanssa tuli liikuttua loppuressun ajan. Kelit suosi kyllä hyvin tämän reissun ajan. Toki aamuisin sai olla takki päällä lähtiessä töihin, mutta töistä lähtiessä tarkeni helposti T-paidalla. Muutama päivä oli pilvinen ja sateinen, mutta muuten aurinko paistoi mukavasti ja väriäkin tarttui jopa ihoon, tästä mainitsi myös sairaalan suomen kielen tulkki muutamaan kertaan... 😊 


























Puerto Marinan satama


Jos olet edes hieman kiinnostunut työssäoppimisjaksosta ulkomailla, suosittelen kovasti! 
Vaikka oma englannin kielen taitoni ei ole parhaimmasta päästä niin jopa minä selvisin kuukauden englannin kielellä, sekä opin sitä myös lisää. Kannattaa ottaa selvää onko juuri Sinulla mahdollisuus lähteä ja jos on niin annan vain yhden vinkin... LÄHDE!! Tulet takaisin monta kokemusta rikkaampana ja hyvät muistot jäävät mieleen joita voi sitten vanhana kiikkutuolissa muistella!



 

Loppuun vielä pari kuvaa, toinen lintupuistosta sekä näihin kavereihin voi törmätä kävelylenkillä 😊











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti