Työelämäjakso Saksassa 16.3-6.4.2019 Marko Parhiala


Saksa 16.3 -6.4.2019

Kapellen - drusweiler
Marko Parhiala



Hirsityöt ja Huvit

Kaikki alkoi siitä, että tavoittelin Timber-hirren vientipäällikköä Jussi Larssonia kysyäkseni uutta asennuskohdetta Saksasta raksapojille kansainväliseen harjoitteluun. Tälläkin kertaa tärppäsi ja pääsimme lähtemään 4 raksapojan, 2 kakkosluokkalaista ja 2 kolmosluokkalaista, kanssa Keski-Saksaan pystytysreissuun. Matka oli taasen huippu, mutta pieniä ongelmiakin aina mukaan liittyy. Majoitus oli pienessä kylässä noin 3 kilometrin päässä työmaalta. Emäntä sattui olemaan tyypillinen saksalainen, joten pieniltä konflikteiltakaan ei vältytty! No kaikki ongelmat on tehty voitettavaksi ja niistä selvittiin kunnialla? Isäntämme ja asiakkaamme oli taasen epätyypillinen Saksalainen ”Norbert” ja hänen kanssaan pärjäsimme mainiosti, lähinnä englannin kielellä.












Työt alkoivat perinteisesti hirsikehikon pystytyksellä. Nosturia ei monestikaan näkynyt, joten hirttä sai taaskin repiä ihan kunnolla. Maisemat olivat kauniin metsäiset ja vuoristokin alkoi näiltä tienoilta. Meillä oli myös oma kokki työmaalla!!

















Vierailimme parissa paikassa viikonloppuina Saksan nähtävyyksiä katselemassa! Paljon löytyy kauniita paikkoja, kannattaa käydä, jos joskus on mahdollista….



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti