Työssäoppimisraportti Beaconsfield, Iso-Britannia 30.1-24.2017 Iina Nivala ja Suvi Pietikäinen

Työssäoppimassa Iso-Britanniassa



Olimme Englannissa noin neljä viikkoa. Matka oli kaiken kaikkiaan hyvin opettavainen ja mielenkiintoinen kokemus. Opimme ymmärtämään erilaista englannin kielen aksenttia, tapoja ja matkustamaan ulkomailla julkisilla kulkuneuvoilla. 

Majoitus oli tyydyttävä, isännöitsijämme oli mukava, auttavainen ja puhelias, mutta antoi meille oman rauhan. Aamupala oli hyvä ja ilmainen, ja isännöitsijämme oli valmis tekemään meille mitä halusimme. Muuta ruokaa ostimme läheisistä kaupoista ja liikkeistä. Kävimme myös useasti ravintoloissa, jotka sitten maksoivat enemmän. Ruuanlaittomahdollisuutta majoituksessa ei oikein ollut, mikroaaltouunia lukuun ottamatta. 

Työpaikkamme, Reminis Studios, oli lähellä majoitusta. Työnantajamme, Mark Dearlove, oli asiallinen ja ammattimainen. Muita työntekijöitä yrityksessä ei ollutkaan, vaan Mark teki kaiken yksin. Hän osasi neuvoa ja opastaa meitä, sekä haastoi meitä ajattelemaan itse. Mark erikoistui kuvaamaan muotokuvia ihmisistä ja koiristakin. Emme tehneet töitä suoraan asiakkaiden kanssa, mutta katsoimme, miten Mark hoiti työtään. Pääsimme myös oikealle työkeikalle Lontooseen, joka kesti noin 12 tuntia. Siellä Mark kuvasi ihmisiä erään kampanjan julisteita varten. Päivä alkoi kiireisesti, koska olimme hieman myöhässä liikenneruuhkan takia, mutta kaikki onnistui kuitenkin hyvin. Tälläkin keikalla me vain autoimme kasaamaan ja purkamaan tavarat, ja katselimme miten Mark otti kuvia. 

Saimme kuvata paljon toisiamme ja Beaconsfieldiä myös studio kamppeilla. Mark antoi meille paljon tehtäviä vapaa-ajallekin. Suurimman osan ajasta kuvasimme ja muokkasimme ottamiamme kuvia. Saimme myös muokata Markin ottamia kuvia. Töissä käytimme Adoben ohjelmia kuten Photoshopia ja Lightroomia.  

Harjoittelupaikan työnteko erosi koulun tavoista siten, että käytimme paljon Bridgeä kuvien muokkaamiseen, mitä koulussa ei käytetä ollenkaan.






Saimme koululta mukaan kannettavan tietokoneen, jota käytimme työpaikalla päivittäin. Mark lainasi myös omaa kannettavaansa, jotta pääsimme molemmat työskentelemään tehokkaasti. 


Vapaa-ajallamme kävimme hyvin usein Lontoossa, kierrellen nähtävyyksiä ja kauppoja. Otimme paljon valokuvia. Vietimme yhden viikonlopun Liverpoolissa The Beatles nähtävyyksiä ihaillen.


Kävimme myös viereisessä kaupungissa High Wycombe:ssa ostoksilla. Kävelimme myös useasti Beaconsfieldiä ympäriinsä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti