25-28.11 Englannin työssäoppiminen

25.11.

Saavuin studiolle hieman ennen Jacquelinea. Juuri kun olin avaamassa ovia asiakas päätti kävellä sisälle passikuvaa varten. Kun sain suurinpiirtein kaiken kasaan Jacqueline saapui paikalle ja hoiti loput. Tämän jälkeen teimme vähän tutkimustyötä Facebook-mainosten julkaisemisesta ja teimme ja lähetimme vauva kuvaus-sessio -mainokselle. Yhdessä välissä uusi asiakas kävi pyörähtämässä passikuvaa varten. Lounaalla Jacqueline kävi hakemassa viereisestä kierrätystavarakaupasta hassun joulukoristeen kuvia varten. Hän yritti änkeä Montyn sinne, mutta se oli liian pieni. Sillä välin kun hän haki koristetta täytin hänen sähköposti tietokantaan muutaman yrityksen sähköpostit. Loppupäivän valmistelimme black friday alennusta varten promomateriaalia.

26.11.
Jacqueline kertoi minulle viestillä viime iltana, että Mailchimp ei hyväksynyt tekemääni animoitua logoa videotiedostona. Hänen täytyi käyttää Montya eläinlääkärissä, joten aamusta luin vähän videosta ja gifeistä sähköpostikäytössä. Ilmeisesti suurin osa sähköposti-käyttöliittymistä ei tue videotoistoa, mutta .gif toimii. Käänsin videoni animoiduksi gifiksi ja optimoin sitä vähän sähköpostikäyttöön.
Mailchimp söi gifin mielellään, mutta ajoimme kuitenkin muutamia testejä. Kaikki toimi. Koska Jacqueline ei voi työskennellä seuraavana päivänä kävimme läpi asioita mitä voin tehdä, eli graafista suunnittelua mainostarkoituksiin. Näytin hänelle miten käytetään stroke-tasotoimintoa Photoshopissa. Jacqueline lähti käyttämään Montya hiustenleikkuussa joten vietin loppuajan organisoiden ja priorisoiden huomisen työtaakkaa. Yksi pariskunta tuli passikuvia varten jotka onnistuivat mainiosti. Lähetin ne Jacquelinelle ja lähdin haneen.

27.11.
Tänään olin toimistolla itsekseni koska Jacquelinellä oli jonkunmoinen silmätarkastus, joka esti häntä työskentelemästä koko päivänä. Työtehtävänäni oli luoda uusia leiskoja erinnäköisille valokuvasessio promoille Penn Road Studion aloitussivuilla käyttäen Canvaa. Asiakas oli tulossa 12:00 passikuvaa varten, joten hoidin sen. Tuoli oli kuitenkin liian lähellä taustakangasta ja taustaan tuli lievä varjo jota en huomannut. Jacqueline sanoi, että sen voi photoshopata pois. Unohduin säätämään sen kanssa ja helpossa operaatiossa meni hieman kauemmin kuin oli tarkoitus.
Suurimman osan päivästä taistelin Canvan kanssa. Sivusto on ihan kiva, jos käyttää valmiiksi annettuja malleja tai tekee yksinkertasia kompositioita, mutta jos yrittää luoda mitään vähänkään monimutkaisempaa jossa on useita elementtejä alusta asti. Sain loppujen lopuksi harmittavan vähän käyttökelpoista aikaan.

28.11.
Olimme sopineet, että saavun toimistolle 12:00, mutta minulla oli aika pahalaatuinen päänsärky. Jacqueline sanoi, että voin saapua 15:30 ja voimme valmistautua menemään paikalliseen tapahtumaan. Toimistolla hän kertoi minulle, että päivän kuvaukset olivat niin kiireisiä, että hän ei ollut varma olisinko voinut tehdä mitään. Onni onnettomuudessa, kaiketi. Pakkasimme ja suuntasimme tapahtumaan. Se oli teinien syöpähoitoon rahankeruu tai jotain vastaavaa, en ole vieläkään täysin varma. Tapahtumassa oli paikallisia yrityksiä kojuineen ja Jacquelinellä oli oma koju. Minun homma oli pysäyttää ohikulkijoita, kertoa heille studiosta ja saada heidät osallistumaan arvontaan. Tapahtumaa ei kuulemma oltu markkinoitu kovin hyvin, joten ilta oli aika hiljainen. Minulla oli lievä päänsärky koko homman yli. Kahdeksan aikaan pakkasimme ja pakenimme paikalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti