Työssäoppimisraportti Heathfield, Iso-Britannia 11.9-20.10.2017 Emma Jussila

Työssäoppiminen Englannissa


Työssäoppimassa olin Englannissa kaupungissa nimeltä Heathfield. Työharjoittelupaikkana toimi paikallinen vanhainkoti, jonka omistivat paikalliset nunnat.

Matka Heathfieldiin alkoi maanantaina 11.9.2017 hieman hankalasti, junan ollessa myöhässä melkein muutamalla tunnilla. Junaan päästyä jännitys alkoi tiivistyä edessä olevaa lentoa ajatellen, ehdinkö lennolle. Lentokentällä olin alle tunti ennen koneen lähtöä, onneksi Helsinki-Vantaa on tuttu paikka. Koneeseen päästyä jouduimme odottamaan lupaa lähteä lentoon noin 2 tuntia koska ilma Englannin puolella oli huono.  Lento muuten sujui ongelmitta. Gatwickista minulla oli taksikyyditys majapaikalle. Heathfildldissa olin perillä vasta kymmenen jälkeen illalla paikallista aikaa. Raskaan ja pitkät matkustuksen jälkeen soitin pikaiset soitot kotiin ja aloin nukkumaan.


Ensimmäinen viikko meni pääasiassa ensimmäisinä päivinä asuinpaikan ja lähiympäristön tutustumiseen. Loppuviikosta aloitin työn hoivakodin toisessa kerroksessa, jossa minulle oli enemmän mielenkiintoista tekemistä.

Asukkaat olivat osakseen omatoimisia, osakseen erilaisilla nosturilla avustettavia.  Töitä tein viisi päivää viikossa ja toiveita vapaapäiville sain esittää. Työnkuvaani kuului monipuolisesti kaikkea, sain tutustua lääkehoitoon ja haavanhoitoon sekä perushoitotyöhön jota tehtiin päivittäin mm. syöttämiseen, aamutoimissa avustamiseen, vessassa avustukseen. Työ oli monipuolista ja jokainen päivä oli erilainen sekä aina oppi jotain uutta.
Vapaa-ajalla matkustin Heathfieldin lähellä sijaitseviin kaupunkeihin bussilla mm. Brighton sekä Uckfield ja tutustuin omaan asuin kaupunkiini. Tässä muutama kuva Heathfieldistä ja kuva Brightonista.

 

Koko sen ajan kun olin Englannissa siellä oli vielä todella lämmin, 15-20 astetta lämmintä.  Kokemuksena reissu oli huikea ja kasvatti ihmisenä henkisesti paljon. Mutta sanoisin että paikka kaupunkina ikäiselleni 19-vuotiaalle nuorelle oli jokseenkin tylsä. Seuraavat jotka sinne lähtevät pääsevät toivottavasti kahdestaan, silloin paikasta saisi varmasti paljon enemmän irti.
Kotimatka 20.10.2017 meni ongelmitta jos ei lasketa sitä että Vr oli 15 minuuttia aikataulusta jäljessä. Matka oli uskomaton ja olen kiitollinen että sain kokea sen!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti