Työssäoppimisraportti Tallinna Viro, helmikuu 2017, Jussi Kärkinen

Raportti työssäoppimisesta ulkomailla

Mistä kaikki lähti




Ulkomailla työskentely oli ollut jo jonkin aikaa mielessäni ennen työharjoittelun alkua. Olin aluksi todella epävarma ulkomaille lähtemisestä, ajattelin että pitäisikö sittenkin jäädä Suomeen. Kysyin siskoltani ennen työharjoittelupaikan etsimistä että sopisiko hänelle jos asuisin hänen luonaan. Samalla kun kävimme keskustelua asiasta hän ehdotti minulle ystäväänsä, jolla on tällainen yritys nimeltä Surf & Balance.


Tavoitteeni tälle työharjoittelulle oli parantaa englannin kieltäni soveltamalla sitä työasioihin, sekä myös uusien kokemuksien kokeminen. Valmistauduin työharjoitteluun psyykkisesti runsaan yliajattelun avulla.



Saapuminen Tallinnaan




Aloitin työt 23.2. Sain työpaikalta hyvän ensikuvan, väliaikaiset kollegani olivat todella ystävällisiä ja ottivat minut hyvin vastaan. Ensimmäisenä päivänä työpaikkaohjaajani tutustutti minut heidän tuotteeseen mitä minun tulisi myydä, kyseinen tuote oli siis tällainen Surfbalance Board- tasapainolauta. Hän kertoi minulle tuotteen ominaisuuksia, minkälainen vaikutus laitteella on ihmisen fyysiseen kuntoon, esittelyvideon sekä hän antoi tarvittavat tietokoneohjelmat kuten Adobe Photoshopin ja hoiti minulle oman työsähköpostin.


Työtehtäviini kuului siis potentiaalisien asiakkaiden etsiminen, asiakasrekisterin päivittäminen, puhelin/sähköpostimyynti ja kuvamuokkauksien tekeminen.


Työkulttuuri Virossa oli todella erilaista ja joustavampaa, mutta totta kai se on huonosti verrattavissa koska en ole aikaisemmin kyseenlaista myyntityötä tehnyt.

Vapaa-ajan vietto, kulttuuri ja ihmissuhteet

Musiikinteko vei suurimman osan vapaa-ajastani, mutta kävin kuitenkin kävelemässä Kadriorgin puistossa, tutkiskelemassa museoita ja etsimässä levykauppoja.


Ihastuin Eestiläiseen kulttuuriin, eteenkin Tallinnassa arvostetaan todella paljon käsityöläisyyttä, jopa tuntemattomat ihmiset saattoivat tervehtiä ja ilmapiiri siellä oli todella positiivista mielestäni.


Olen aina kokenut että osaan kommunikoida helpommin englannin kielellä, siis nimenomaan tällaista "small talkkia" joten ihmisiin tutustuminen oli todella helppoa.

Mitä opin, plussat ja miinukset

Ensimmäinen oivallukseni oli se, että välillä on tarpeellista poistua mukavuusalueestaan ja tavoitella mahdollisuuksia, jotta voi kasvaa ja oppia.


Tämä työharjoittelu oli erittäin opettavainen, opein luomaan visuaalisia luonnoksia, sain todella paljon viisautta ihmisiltä joihin tutustuin, pääsin työskentelemään markkinoinnin parissa, ja kuten aiemmin puhuin kuinka musiikinteko vei suurimman osan ajastani, tein itse asiassa uuden projektin, jonka julkaisin viimeisenä työharjoittelun päivänä ja markkinoin projektiani sosiaalisen median kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti