Kolmas viikko Puolassa 16.9 - 22.9.


Maanantai 16.9.2019

Menimme koululle ja söimme koulun kahvilassa aamupalan. Sen jälkeen meidät ohjattiin aluksi väärään luokkaan, mutta lopulta päädyimme savityöpajaan. Opettaja tuli luokkaan hieman myöhässä. Meidän tehtävämme oli muokata savesta korva ja ottaa kaverin korvasta mallia. Opettaja oli todella tarkka ja vaati työstä täydellisen.






Tiistai 17.9.2019

Tiistaiaamuna suuntasimme koululle, jossa erään paikallisen englanninopettajan oli määrä olla meitä vastassa. Odottelimme opettajaa aamupalan äärellä. Lopulta opettaja saapui paikalle ja ohjasi meidät ensin väärään raitiovaunuun. Kävelimme takaisin siihen pysäkille mistä aluksi lähdimme ja menimme oikeaan raitiovaunuun. Saavuimme päätepysäkille, josta kohteeseemme oli vielä noin 10 minuutin kävelymatka. Aluksi saavuimme väärään osoitteeseen, mutta opettajan muutaman puhelun jälkeen löysimme vihdoin perille teatterille. Kohteessa selvisi, että meidän kuuluisi saapua teatterille vasta seuraavana päivänä ja sinä päivänä meidän olisi pitänyt olla oopperatalolla. Opettaja tilasi meille taksit oopperatalolle. Ensin meille näytettiin oopperataloa ja pääsimme myös kokeilemaan erilaisia peruukkeja. Lopuksi meidät ohjattiin maskeeraushuoneeseen ja sen esittelyn jälkeen pääsimme maskeeraamaan toisemme vanhan näköiseksi ammattilaisen ohjaamana. Vaikka päivä ei alkanut kovin hyvin, niin tuosta kokemuksesta saimme kaikki hyvän mielen.




Keskiviikko 18.9.2019

Keskiviikkona matkustimme samaan paikkaan mihin edellisenä päivänä aluksi vahingossa mentiin. Meille näytettiin teatterin paikkoja ja eri työpajoja, esimerkiksi kenkäpaja, lavastuksen paja, puvustuksen paja ja eräänlainen kokoushuone. Kun kierros oli ohi, saimme jo lähteä lounaalle. Kävimme syömässä lounaan koulun lähellä sijaitsevassa suosikkiravintolassamme.


    
Torstai 19.9.2019 ja perjantai 20.9.2019

Olimme torstaina lavastuspalaverissa teatterilla ja perjantaina olimme puvustuspalaverissa, koskien seuraavaa esitystä, jonka ensi-ilta on joulukuussa. Onneksi saimme molemmille päiville sinne tulkit, sillä palaverit pidettiin puolaksi.


Lauantai 21.9.2019

Lauantaipäivänä menimme vierailemaan kahteen eri museoon. Toinen oli Puolan sotahistoriallinen museo ja toinen arkeologinen museo. Museoissa oli paljon mielenkiintoista nähtävää. Kävimme myös katsomassa puolalaisen säveltäjän Frederic Chopinin puistoa. 








 Terveisin sisustusrakentajat Piippolasta Riikka ja Harriet sekä Nivalasta Anni ja Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti