Työssäoppiminen Gran Canarialla 05.11-17.12


  

06.11. se älyttömän jännittävä päivä. Laukut, liput ja passit valmiina. Yöjunalla Helsinkiin   ja koneella Las Palmasin kentälle. Oltiin Canarialla iltapäivällä, hyvin väsyneinä ja emmekä tienneet mitä ilta tuo tullessaan. Pää täynnä paljon uusia asioita suuntasimme illalla asunnollemme. Kaiken sen matkustamisen ja uusien asioiden määrä alkoi päässä tuntua. Sinä iltana ajattelimme, että olisi ollut helpompi jäädä tuttuihin kotimaisemiin.
Aamulla mieli oli levännyt sekä ajatukset selkeytyneet. Kaikki oli loistavasti. 



Suomalainen ravintola, johon päädyimme töihin oli nimeltä Mummola. Outo, uusi työympäristö, uudet työkaverit ja työmatka. Kaikki oli uutta ja hämmentävää. Teimme eri työvuoroja jatkuvasti, yhteistä vapaata ei ollut, silti löysimme joka ilta aikaa puhua mieltä painavista asioista. Yksin maailmalla ollessa ei olisi ollut toista kannustamassa ja tukemassa. Pikkuhiljaa työ alkoi tuntua enemmän mielekkäältä sekä vapaa-aika tapahtumarikkaammalta samalla saadessamme uusia ystäviä.



Keittiö oli pieni, 2-3 ihmistä oli tarpeeksi siihen että sai olla pylly vasten pyllyä kokoajan. Jos käyttötavara loppui jääkapista tai pienessä toimisto,-juomavarasto, kuivavarasto,-pukuhuoneesta sijaitsevasta pakkasesta, oli sitä juostava hakemaan hotellin toisesta päästä varastosta. Misoja oli mahdoton tehdä pitkälle ajalle tilanpuutteen vuoksi. 




Opittiin kaasuhella, kaasuparila, sään vaikutus ruoan laittoon, nopeaa inprovisointia hankalissa tilanteissa.


Pääsimme pomomme mukaan tukkuun, josta haettiin ravintolassa käytettäviä elintarvikkeita. Hyväksi asiaksi koimme, että saimme alusta asti olla täysillä mukana ruoanvalmistuksessa, eikä tarvinut vain tiskata. 







 Top-jakso antoi enemmän kuin ikinä olisi voinut kuvitella. Mielettömät kuusi viikkoa, upea paikka ja upeita ihmisiä sekä aurinkoa ja lämpöä unohtamatta! Niitä tulee kaipaamaan vielä kauon. Hetkeäkään ei kaduttanut että lähdimme, vaikka alku oli hankala. Suosittelemme kaikille lämpimästi lähtemään ulkomaille työssäharjotteluun, jos siihen on mahdollisuus. Meidänkin idea mennä ulkomaille työssäoppimaan kolmantena vuonna,  lähti ensimmäisenä vuonna heitetystä vitsistä. Kaiken paperisodan ja suunnitelujen arvoinen reissu. 



Kokkipuolen opiskelijat: Iina Myllyoja ja Silja Palola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti