Työssäoppimisjakso 27.5-8.7.2018 Irlanti Julia Vuollet



  Johdanto
  Lähdin yksin työssäoppimaan Irlantiin Killarneyn kaupunkiin 27.5.-8.7.2018 ja työskentelin                Killarney International Youth hostellissa. Kuultuani työharjoittelun olevan mahdollista ulkomailla,      olin varma siitä, että tarttuisin tähän tilaisuuteen kehittää kielitaitoa ja parantaa työmahdollisuuksia.    Luettuani monia raportteja ulkomaan työssäoppimisista, Irlanti herätti eniten mielenkiintoni.



Valmistelut ja matkustaminen                                                                                                          Lähetin sähköpostia hostellille ja sainkin sitten odottaa jännitellen kaksi kuukautta vastausta. Kannattaa siis olla ajoissa liikenteessä. Saatuani myönteisen vastauksen, allekirjoitin virallisia papereita, tein kieliteistin ja varasin lentoliput Irlantiin. Vanhempani veivät minut Helsingin lentokentälle autolla, josta lentoni suuntasi kohti Dublinia. Dublinissa vaihdoin konetta, joka lennätti minut Kerryn lentokentälle. Hyppäsin taksin kyytiin lentokentältä ja saavuin hostellille, vaikka taksikuskilla olikin pieniä vaikeuksia löytää perille. Sain todella lämpimän vastaanoton työntekijöiltä ja söimme yhdessä illallista. Vein tuliaisiksi suomalaista karkkia. Alussa oli hieman vaikea ymmärtää heidän murrettaan, mutta se helpottui päivien myötä. Asuin hostellilla ja sain aamupalan ilmaiseksi siellä. Muut ruuat ostin ja valmistin itse hostellin keittiössä.
   Killarnayn kaupunki                                             Killarney International Youth Hostel

Työtehtävät
Tein sekä aamu- että iltavuoroja ja työskentelin neljä päivää viikossa. Työpäivät olivat kahdeksan tunnin pituisia. Työtehtäviini kuului aamupalan laitto, respassa työskentely ja siivoaminen. Hostellin asiakkaat koostuivat pääosin reppureissaajista, pyöräilijöistä ja ryhmistä. Alku oli hieman raskasta uudessa työympäristössä, jossa kaikki piti oppia vieraalla kielellä, mutta päivien kuluessa työt kuitenkin helpottuivat rutiinin löytyessä ja kielitaidon parantuessa. Hostellilla on ollut todella paljon työharjoittelijoita ympäri maailmaa, joten heillä oli paljon kokemusta ja kärsivällisyyttä uusien harjoittelijoiden kanssa. Työntekijöiden kanssa tuli todella hyvin toimeen ja se auttoi pitämään koti-ikävän poissa. Työskentely hostellilla oli melko rentoa ja välillä työ ei tuntunut edes työltä.


                                                             Dinglen rannikkoa

Vapaa-aika
Vapaapäivinä kävin kaupungissa kiertelemässä ja shoppailemassa. Kävin myös luonnonpuistossa kävelemässä ja pyöräilemässä, sillä Killarney on rakennettu aivan luonnonpuiston viereen. Sain käydä ilmaiseksi kahdella kiertoajeluilla, Ring of Kerryn ja Gap of Dunloen. Hostellille tuli myös toinen harjoittelija Saksasta, jonka kanssa vietin vapaa-aikaa Vanhempani tulivat käymään Irlannissa ja lähdin muutamaksi päiväksi reissuun heidän kanssaan, sillä he olivat vuokranneet auton. Meillä kävi hyvä tuuri ja saimme ostettua liput Skellig Islandille, jossa on satoja vuosia vanha luostari. Saarella on myös kuvattu Star Wars- elokuvien kohtauksia, mikä on kasvattanut saaren suosiota. Ajoimme seuraavana päivänä Killarneysta länsirannikkoa pitkin Cliffs of Moherille, joka oli todella kaunis paikka. Kävin myös Dublinissa yhden yön reissun, jonne pääsi kätevästi junalla.

                                                                   Skelling Island

Yhteenveto

Kulttuurishokkeja Irlannissa ei tullut, mutta ihmisten ystävällisyys ja elämän asenne jäi erityisesti mieleen. Olen todella onnellinen, että uskalsin lähteä yksin työssäoppimaan ulkomaille. Kokemus oli kaikin puolin opettavainen ja sain siitä kaiken mahdollisen irti, kun asioista täytyi selviytyä yksin. Kielitaitoni kehittyi todella paljon ja itsevarmuuteni kasvoi. Ajatus yksin matkustamisesta ei tunnu enää pelottavalta. Suosittelen kaikille työharjoittelua   ulkomailla lämpimästi, sillä se on kaikin puolin hyödyksi.     




Cliffs of Moher

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti