Työssäoppimisraportti Fuengirola, Espanja 19.2-9.4.2018 Merja Salmela

Espanja Fuengirola

Ehdottomasti viimeisellä harjoittelujaksolla ulkomaille, se oli tavoitteeni jo opiskelujen alkuvaiheessa. Espanja tuntui sellaiselta kohteelta jonne olisi helppo mennä ja tietysti asiaa helpotti se tieto että siellä työskentelee suomalaisia kosmetologeja. Vaikka tätä kaikkea oli suunniteltu pitkään, niin kuitenkin tärkeimmät asiat jäivät viimetinkaan. Tammikuun 3. päivä laitoin hakemuksia useampaan kauneushoitolaan ja tammikuun 4. sain harjoittelupaikan ja 7. päivä järjestyi asunto, aivan työpaikan vierestä. Aika mahtavaa, sitten oli edessä erilaisten paperiasioiden rypäs: Erasmus-hakemus, eurooppalainen sairaanhoitokortti, passi, matkaliput.
Kaikki järjestyi kuitenkin hyvin ja pääsin torstaina 15.2 lentämään Malagaan. Olin varannut muutaman päivän tutustumisaikaa Fuengirolan kaupunkiin, ilmastoon ja elämänrytmiin. Ennen kuin maanantaina aloittaisin työt. Oli todella mukavaa nauttia muutama päivä lämpimästä/ jopa helteisestä ilmasta. Sen innoittamana ostin jopa hellehatun ja aurinkosuojaa (joita sitten tarvinnut 6 viikkoon). Tietysti minun täytyi myös käydä muutamana aamuna uimassa. Maanantaina oli sitten kipeä olo… vilu. Viikon alusta alkoivat sateet, se ei tehnyt oloani paremmaksi. Olen palellut joka yö… täällä on oikeasti tosi kylmä. Hieman surkeasti alkoi minun harjoitteluni.


Kirkko Fuengirolassa

Jalat santaan!

Työpaikka Glow beauty sijaitsee AV Bolichesin (bussikatu) vilkkaan kadun varrella. Sijainti liikkeellä tosi hyvä, autotie yksisuuntainen ja molemmin puolin katua kulkee kävelytiet. Kadun syke tulee suoraan liikkeen sisälle. Glowssa on tällä hetkellä töissä omistaja kosmetologi Minna ja kampaaja Juliana, iltaisin liikkeessä käy myös hieroja Mika. Minnan erikoisalaa on mikroblanding, mikroneulaukset, ripsipermanentit ja geelilakkaukset. Olin liikkeessä neljä viikkoa tein mm. sokerointeja, geelilakkauksia, ripsien ja kulmien värjäyksiä, käsi -ja jalkahoitoja sekä myymälän siistimistä, hyllyjen laittoa, pyykkihuoltoa, ajanvarauksia ja asiakaspalvelua. 

Vaatteet "homehtuivat" ilman kuivuria.

Torro = härkä figuuri


Ihanaa väriä!
Liikkeen lattia lainehti välillä

Toinen harjoittelupaikkani oli Stay light Beauty, se sijaitsi (junakadulla). Liike oli melko iso ja työntekijöitä useita. Kosmetologi- omistaja Tiina, Kampaaja Marja, Kampaaja-kosmetologi Anisa sekä tatuoija Minna ja kiertävät hierojat. Liikkeessä käy pääasiassa suomalaisia asiakkaita. Nyt pääsiäisen alkaa olemaan sesongin loppu, suomalaiset suunnittelevat lähtöä Suomeen kesäksi, mutta koska kelit ovat olleet kylmät sekä täällä että siellä Suomessa niin moni on perunut/siirtänyt lähtöään viikoilla. Täällä olen tehnyt mm. jalkahoitoja, käsihoitoja, kasvohoitoja, geelilakkauksia ja siistimistä sekä pyykkihuoltoa. Molemmat paikat olivat mukavia ja hyvin erilaisia kohteita työskennellä.

Fuengirolassa on todella paljon suomalaisia, vaikka sen tiesinkin niin se miten se näkyy ja kuuluu yllättää aina. Joka paikassa myyjä/ tarjoilija puhuttelee suomeksi tai vähintään kysyi olenko Suomesta. Kaikkialla kuuli suomenkieltä. Suomalaiset ovat lomalla paljon mukavampia – tai sitten aurinkoinen ilmasto tekee ihmeitä. Kahvila – kulttuuri on aivan mahtavaa, niitä on vieri vieressä, täällä voisi mennä joka päivä eri kahvilaan ja ne eivät silti loppuisi. Tapas –lounaita en päässyt kokeilemaan, erikoisruokavalio tuo mukanaan omat haasteensa. Mutta Tapas- ajatuksena on loistava; pieniä annoksia 1,50€/kpl. Mahtava idea: kuinka monesti on vaikeaa päättää mitä söisi… mutta jos voisi valita 2-4 erilaisista pikkuannosta niin, saisi erilaisia makuelämyksiä.

Suosin erästä suomalaista lounaspaikkaa. Vegetalia- kasvisravintola jossa tarjoiltiin lounaspuffea, seisovasta pöydästä (vinkki, olisi varmasti kiva harjoittelupaikka. Siellä tarjoillaan kasvisruokaa lounas puffet- tyylisesti).


Tein päivittäin pitkiä kävelylenkkiä, olin ostanut kunnon sadeviitan joka kulki aina repussa mukana. joten vaikka paljon satoikin niin oli mukavaa että pysyi kuivana,  kun oli kunnon varusteet. Suosikki paikkani oli Mijasen -kylä vuoristossa. Se oli lumoava pieni kylä valkoisine taloineen, mutkaisine katuineen, temppeleineen ja pienine putiikkeineen ja kahviloineen. Paikka jonne voisi hyvin palata uudelleen.


Merikarhu työskentelee, tätä teosta tehtiin viikkoja. Teos säästyi ilkivallalta 
Mijaksen kappelin torni
 
Mijaksen kaupunki
 Benalmadena: Colomares huikea kolmen miehen taidonnäytös. Tämä monumentti on rakennettu 7-vuodessa kunnianosoitukseksi Kolumbukselle. Paikka valmistunut -90 luvulla.

Aivan mieletöntä osaamista!

 Picasson museo

Pääsiäinen on iso juhla Espanjassa. Erilaiset kulkueet on taidetta, vakavaa taidetta, tässä torstai-illan kulkue.

Kulkueet liikkuivat hitaasti noin 50 metriä kerrallaan ja pysähtyivät useammaksi minuutiksi. Koko kulkue oli tarkkaan mietitty ja noudatti perinteistä kaavaa.  Kulkueessa olo on kunniatehtävä, jotkin asiat kulkevat suvussa perintönä mm- arkun kanto. 
Sunnuntain kulkue oli iloisempi ja värikkäämpi
Kantajien pitää olla yhtä pitkiä, jotta painava arkku pysyy tasapainossa.

  Beach-Yoga tätä ihanuutta on ikävä!

Fuengirola 19.2-9.4.2018 Merja Salmela











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti